Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara hela livet.

Vad gör vi?

Vi är ute i naturen så ofta vi kan. Vi eldar, lagar mat, täljer, gör surrningsarbeten, samarbetar i patruller, går på hajk och bäst av allt är åker på läger. Aktiviteterna pågår oftast hemma hem kan också ske långt bort. Nästa år har vi scouter som planerar att åka på världsscoutlägret i Japan och andra scouter planerar att åka till Afrika och Kilimanjaro.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Gå med i Hanekinds scoutkår

Vill du veta mer om vår verksamhet? Kontakta avdelningsledaren som kan berätta eller kom på ett avdelningsmöte och pröva på scouting. Du är alltid välkommen att kontakta oss.

Avdelning Mötestid Ansvarig ledare
Minidjuren (Spårare 8 – 9 år) tisdagar kl. 18 – 19:30 Tony Lundén