Gärdesgårds bygge vid torpet
Maj 30 – Maj 31 heldag

Vi bygger gärdesgård runt torpet. Kåren har fått bidrag från Werner-Westmanska fonden till material. Vi kommer att lära oss hur man bygger en gammaldags gärdesgård och samtidigt får vi ett fint staket runt torpet.

Mer information kommer.

tis
Nya kurser för scoutledare
Aug 25 kl. 21:59 – 22:59

Det finns nya kurser för scoutledare som vill utveckla sitt ledarskap. Titta på Nordöstra götalands scoutdistrikts hemsida för kursutbud.

sön
Arbetsdag på torpet
Sep 20 kl. 10:00 – 15:00

Arbetsdag på torpet. Föräldrar, scouter och ledare hjälps åt att vårda torpet. Den här gången reser vi den sista biten på gärdesgården, hugger ved och annat som behöver göras. Men information kommer.

Getingen 2015
Sep 26 kl. 10:00 – 16:00
fre
Folkmusikfestival
Okt 9 kl. 21:57 – Okt 11 kl. 22:57

Scouter, ledare och föräldrar behövs för att förestå Folkmusikfestivalens masslogi på Katedralsskolan. För detta får vi ett betydande tillskott till kårens kassa att använda till vår verksamhet. Mer information kommer.

Mar
sön
Kårstämma 2016 @ Kyrkliden (Slaka församlingshem, invid Slaka kyrka)
Mar 13 kl. 13:30

Hej kära Medlem i Hanekinds Scoutkår!

Du eller din scout kallas härmed till 2016 års stämma i Hanekinds Scoutkår. Stämman är kårens högsta beslutande organ, med uppgift att bedöma styrelsens skötsel av föreningen föregående år, tillsätta vakanta styrelseuppdrag, samt ta ställning till eventuella förslag från styrelsen och enskilda medlemmar (propositioner och motioner).

En särskild fråga i år med stor påverkan på föreningens ekonomi är huruvida kåren ska hyra en lokal för våra möten och vår materiel.

Här finns underlaget till stämman,

Tid ordinarie kårstämma: Söndag 13 mars kl 13:30 – 15:00

Plats: Kyrkliden (Slaka församlingshem, invid Slaka kyrka)

Inga motioner eller propositioner till stämman har inkommit detta år.

Anhöriga till våra medlemmar är också välkomna till stämman, men saknar rösträtt om de inte är medlemmar själva. Det går bra att komma oanmäld, men om du anmäler dig har du förtur till fikat.

Detta utskick går till alla e-postmottagare som är registrerade i vårt medlemsregister. Vänligen informera oss om eventuella felaktigheter.

Anmälan görs genom att svara på detta mail.

Vänliga hälsningar,

Henrik Lindståhl

Ordförande i Hanekinds Scoutkår

Stångåexpeditionen 2016
Jun 11 – Jun 12 heldag
Stångåexpeditionen 2016

Vill du paddla Stångån från nära dess källa i Småland till Astrid Lindgrens Vimmerby och kanske se Sveriges äldsta och största ek?

I början är Stångån smal och meandrar sig genom landskapet genom åsar av barrskog för att senare bli bredare och blandas upp med björkdungar och till sist åkermark och kanske några nyfikna kossor. Du får räkna med att ducka för grenar, ibland gå bredvid kanoten om du gått på grund på en sten och flera gånger bära kanoten förbi nedlagda pappersbruk eller låga broar. Detta blir en äventyrligare och lite mer utmanande paddling för dej som gillar strapatser och vill upptäcka ett landskap som du inte möter i vanliga fall från bilen eller cykeln.
Expeditionen börjar på morgonen den 11 juni och når målet dagen efter. Vill du anta utmaningen så anmäl intresse redan nu till michael.sandborg@gmail.com om du vågar.
”Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen som är mödan värd.”
K. Boye
Mar
ons
Hanekind 2.0
Mar 29 kl. 18:00

I Slaka och Lambohov med omnejd har vi många ungdomar som inom ramen för kårens verksamhet vill komma ut någon kväll i veckan för att leka lekar, göra hantverk och ha friluftsaktiviteter med jämnåriga kamrater och engagerade vuxna.

Du som är nyfiken på scouting och känner att du skulle vilja göra en insats för våra ungdomar är varmt välkomna till Hanekinds torp onsdagen 29 mars kl 18. Vi bjuder på något gott att äta, några enklare aktiviteter och berättar om vår verksamhet. Sedan vill vi diskutera hur vi bäst kan stödja dig som funderar på att engagera dig i kårens verksamhet.

tor
Lövsveden vårläger @ Lövsveden
Maj 25 – Maj 27 heldag

Kårläger den 25-27/5 i indianernas land på Lövsveden.

mån
Sommarläger på Vässarö @ Vässarö
Jul 17 – Jul 22 heldag

Sommarläger på scouternas ö Vässarö i Roslagen. Läs mer i inbjudan.