Välbesökt prova på möte

Vi har haft  en välbesökt och populär prova på gång den 11/9. Tisdagsspårarna fick besök av en massa nya kompisar. De flesta gästerna vill börja på scouterna vilket glädjer oss. Missade du tillfället men vill börja på scouterna så är Läs mer »

Terminsstart ht 2018

Nu har  terminen startat i alla grupper. Från våra minsta spårare 8-9 år till Rover-Vättarna 18+.  Vill du/ditt barn börja på skicka en intresseanmälan eller ta kontakt med en ledare om du har frågor eller vill ha hjälp att hitta Läs mer »

Hanekind 2.0 gör avstamp

I Slaka och Lambohov med omnejd har vi många ungdomar som inom ramen för kårens verksamhet vill komma ut någon kväll i veckan för att leka lekar, göra hantverk och ha friluftsaktiviteter med jämnåriga kamrater och engagerade vuxna. Du som Läs mer »

Tanzania reserapport

Sommaren 2013 satt några scouter under en tarp i S:t Annas skärgård och funderade på nästa äventyr. Förra året var de på hajk utanför Moshi i Tanzania med scouter från Moshi. Läs om deras största äventyr som tog dem till Läs mer »

Föräldramöte

Vi har hållit föräldramöte för att berätta om vår verksamhet. Vi berättade om scouting, kårens verksamhet och vilka kurs- och utbildningsmöjligheter det finns för de som vill bli ledare. För de som inte hade möjlighet att komma så finns bildspelet Läs mer »

Handekinds scouter på WSJ Japan 2015

Handekinds scouter är hemma från en fantastisk resa till WSJ 2015 med rundresa i Japan. Väl hemma blev det lite oroligt när några scouter drabbades av meningskockinfektion och alla två tusen fick uppsöka sjukvården för förebyggande behandling. Scouterna har lovat Läs mer »

Handekind på Sveriges högsta punkt

Handekinds Afrika grupp har varit på vandring i Kebnekaise fjällen och bestigit Sveriges högsta punkt. Gruppen hade otrolig tur med vädret och med orken och nådde toppen en dag med utsikt en sen eftermiddag. Gruppen hann också med en tur Läs mer »

Nu drar höstterminen igång

Ledarna har haft höstsamling och börjat planera för massor med roliga scoutaktiviteter. Håll utkik efter mail från din ledare så att du inte missar terminsstarten. Vill du börja scouting eller prova på om det kan vara något för dig så Läs mer »

Snart startar våren..

Alldeles snart så börjar vårterminen 2014 så håll utkik efter mail från din ledare! Känner du att du vill börja i Hanekinds scoutkår, kontakta en avdelningsledare eller vår ordförande Henrik Lindståhl. Välkomna till ett nytt år!

Höstterminen drar igång

Höstens aktiviteter drar snart igång. Håll utkik efter mail från din ledare. Om du är ny och vill börja med scouting så hör av dig till en ledare eller till vår ordförande Henrik Lindståhl som hjälper dig till rätta.